TANÉVNYITÓ CSALÁDI NAP

 

A Miskolci Egyetem és az FDSZ Miskolci Egyetemi Intézményi Szervezete 2022. szeptember 10-én, szombaton 11.30-15.00 óra között rendezte meg az Egyetemünk hagyományos baráti, csapatépítő, a jó munkatársi kapcsolatok ápolását szolgáló tanévnyitó rendezvényét. Rossz idő miatt a Tanévnyitó Családi Napot a Menza épületében tartották meg, kivéve az ugráló várat, a sport játékokat és a Madármentő Állomás standját. Ez utóbbiak - nagy népszerűségnek örvendezve - a Menza előtti téren, szabad levegőn voltak elhelyezve.

A közel 200 fős rendezvényt Prof. Dr. Horváth Zita Egyetemünk rektora nyitotta meg üdvözlő beszédével, ezt követte Dr. Bokányi Ljudmilla FDSZ Miskolci Egyetemi Szervezet elnökének beszéde (ezen a honlapon olvasható). 

Nagyon népszerűnek bizonyult a rendezvényen üzemelő Egészségsátor: vérnyomás, vércukorszint, testzsír-, testtömeg-, koleszterinszint méréseket lehetett elvégezni, sebimitációk kezelését is bemutattak a Magyar Vöröskereszt és az Egészségtudományi Kar hallgatói és oktatói. A ME Közösségi Szolgálati Iroda (KÖSZI) parti társasjátékokkal kedveskedett mintegy 200 részvevőnek: Speed Cups, Mistakos, Dooble, Cica/pizza, Halli Galli, NADA; Boldog lazac, Sárkány/királylány, Kategóriapárbaj, Sá!, Babzsákderbi, Hurkapálcakapocs. Volt még egyedi kitűző- és hűtőmágnes készítés; viking sakk, más néven KUBB. Arcfestést majdnem minden megjelent kisgyerek kérte. Egyetemünk Konfucius Intézetének programja a kínai Őszközép ünnephez kapcsolódott, bemutattak kalligráfiát és papírvágást, ismeretterjesztést nyújtottak, teával és kis holdsütivel kínálták az egyetemi dolgozókat, autentikus kínai ping-pongba is beavatták a résztvevőket. Pszichológiai minitanácsadás is működött Bölcsészettudomány Kar oktatói jóvoltából. Élő gitárzene és éneket Farkas Dénes és Szabó Petra (Bartók Béla Zeneművészeti Kar) és Pecsmány Péter (Műszaki Földtudományi Kar) biztosítottak. A rendezvény fénypontja pedig a 40 fős Emődi Brass Band fergeteges műsora volt. Éppen csak táncra nem perdültek a jelenlévők! Finom ebéd elfogyasztása után tombolában vettek részt a kollégáink. Az FDSZ számos ajándékot ajánlott fel, hasonlóan a Rektori Hivatalhoz. Üszögh Lajos alumni, a Konzisztórium volt tagja is három értékes ajándékot ajánlott fel. Nagyon szép, közösen eltöltött nap volt, ezt a rendezvényen készült fényképek is tanúsítják.