Az FDSZ Miskolci Egyetem Intézményi Szervezete tudja, hogy az érdekképviselet mindennél fontosabb dolgozóink számára, legégetőbb problémának a bérek kérdését tekintjük, tarthatatlan a közalkalmazotti bértábla összecsúszása, a pályakezdő oktatók javadalmazása és számos más kategória figyelmen kívül hagyása. Minden fórumon erőteljesen megjelenítjük abbéli meggyőződésünket, hogy a mai magyar felsőoktatásban dolgozók pénzbeli megbecsülése nem elfogadható sem az oktató dolgozók, sem az oktatást segítő munkatársak fizetése nem áll arányban az általuk végzett munka mennyiségével, értékével, társadalmi fontosságával.

A tevékenységünk másik fő alappillére, hogy az egyetemen dolgozók számára minél jobb foglalkoztatási feltételeket biztosító fizikai és jó hangulatú környezetet alakítsunk ki, közösen az egyetem vezetésével.

Ezért fontosnak tartjuk minden közösségformáló rendezvény támogatását, a szervezésében való aktív részvételt, hagyományok ápolását és teremtését.

A tanulmányi év kezdetén lehetőséget szeretnénk teremteni arra, hogy közös dolgainkat kötetlenül megbeszélhessük, kollégáink üdvözölhessék egymást és kívánhassunk eredményekben gazdag 2017/18-as tanévet. A hivatalos ünnepélyes tanévnyitót követően, az első oktatási hét pénteki napján tervezünk egy kellemes kikapcsolódást nyújtó évindító partit. A rendezvény 2017. szeptember 15-én 11,00 órakor kezdődik. A Díszaula és a Díszkert által nyújtott kellemes környezetben, finom étellel, egy kis innivalóval és színvonalas zenés műsorral várjuk az Egyetem minden dolgozóit. 

A rendezvényt a Felsőoktatási Dolgozók Miskolci Egyetemi Intézményi Szervezete és a Miskolci Egyetem közösen finanszírozza. A részvétel ingyenes, azonban regisztrációhoz kötött. A regisztráció módjáról és az étkezési és ital-bónok átvételéről későbbiekben nyújtunk tájékoztatót.

Örömünkre szolgál, hogy ismét megrendezhetjük a Miskolci Egyetem Vezetőségének támogatásával az évindító MEgindító PIKNIK-et. Ez a rendezvény lehetőséget ad mindannyiunknak egy közös koccintásra az új tanév kezdetéhez, kellemes beszélgetésre a kollégákkal.

A MEgindító PIKNIK 2017. szeptember 15-én 11,00-tól kerül megrendezésre, a vezetők köszöntője után musical-részletek, ebéd, tombola, ILDI REIDER koncertet tervezünk. A rendezvény a Miskolci Egyetem dolgozóinak ingyenes, de regisztrációhoz kötött, kérjük keressék szakszervezeti bizalmijainkat.

Számos jelenlegi és volt kollégánk nehéz anyagi körülmények között él, az idén is szeretnénk segíteni abban, hogy a Karácsonyi Ünnepek kevesebb gonddal teljenek. Bár az FDSZ mindent megtesz annak érdekében, hogy segélyezési alapjából a legrászorultabbakat támogatni tudja, pénzügyi kereteink azonban végesek.

Az összejövetel alatt folyamatosan lehetőség lesz tombola-jegy vásárlására, melynek bevételét a Karácsonyi segítségnyújtás céljára kívánjuk felhasználni, mint azt már tettük az előző évben is. Több kisgyermek arcára csaltunk mosolyt és idős volt kollégánknak szerzett a Miskolci Egyetem Kollektívája így örömet.

 

TOMBOLA

 

A tombola-jegy vásárolható 2017. szeptember 11-től a szakszervezetei irodában és a rendezvény alatt. (hallgatói segítőinktől)

Értékes ajándékokkal támogatják jótékonysági akciónkat az egyetem területén működő szervezetek és térségben tevékenykedő egyetemmel szoros kapcsolatot ápoló vállalatok és magánszemélyek.

A tombola-jegy ára: 200.-Ft/db

Sorsolás: a MEgindító PIKNIK-en 13,00-kor

 

Miskolc, 2017. augusztus 30.

 

FDSZ Miskolci Egyetem

Intéző Bizottsága