2018. évi cafeteria kifizetési helyzet

 

Kedves Kollégák!

 

Dolgozóink jelzése alapján szomorúan tapasztaltunk, hogy egyeztetésünk és a Szenátusi költségvetési határozatban megfogalmazott cafeteria juttatás az egyezség szerinti 2018. júliusi bérrel nem került kifizetésre. Amint ezt tudomásunkra jutott megkezdtük a tárgyalást az egyetem vezetésével, mely szerint adminisztratív okok miatt nem történt meg a számfejtés. Kértük Kancellár Úr segítségét abban, hogy hóközi kifizetésben még július hónapban a dolgozók az összeget megkapják.

Eddigi ígéret szerint legkésőbb augusztus 4-én a júliusi bérrel a kifizetés meg fog történni, mi mindent megteszünk annak érdekében, hogy ez még júliusban megtörténjen.

 

A szakszervezet mindent elkövet, hogy a tavasszal elért egyezséget betartsa az egyetem és az ígért - megítélésünk szerint – nagyon alacsony és csak nagyon keveseket érintő összeg kifizetésre kerüljön. Továbbiakban is azon a véleményen vagyunk és minden fórumon kérjük, hogy egy átfogó minden dolgozót érintő magasabb szintű cafeteria rendszer kidolgozásra kerüljön.

 

Kérjük dolgozóink megértését, és támogatását, hogy érdekegyeztetésünk minél sikeresebb legyen.

 

Dr. Dabasi-Halász Zsuzsanna

ME FDSZ elnök